Overige werk en draaien

De brood handkar is zo project waar in nog mee bezig ben. Deze is op schaal van 1:12 en niet zoals gebruikelijk 1:8. De kar is nagebouwd van een foto en heeft bladveren en metalen beslag. Later volgt meer.

 

 

Hier onder nog meer werk dat ik maak zoals meubel als een kastje en stoelen

 

Verfijningen en tafels

Door het verfijnen kan ik nu zeer kleine verbinden maken. Zonder deze verbindingen is het heel moeilijk om een goede tafel te maken. Door een zeer klein lijm oppervlak is alleen lijm niet voldoende. Voor een goed beeld het groefje op de foto is maar één millimeter breed. Hierin past dan het lipje. Het kan ook met pennetjes, maar dat is veel meer werk en lang niet zo stevig. Ook probeer ik nu meubelen te maken uit een vroegere periode. Door het wortel fineer is het heel mooi geworden. Prijzen volgen nog. De foto's zijn een kleine selectie.

Tafel rond 1700 wortelnoten blad

INFORMATIE

Werkstuken zijn te koop zie beschrijving

De volgende werkstukken bied ik ook te koop aan op enkele beurzen. Maar zijn ook online te koop. Het liefst wil ik graag dat u langs komt, zodat u kunt zien wat u koopt. Foto geven meestal een vertekend beeld. Ik heb niet alles online gezet. Van de radio's heb ik meerdere uitvoeren en kunnen naar wens gemaakt worden. Al dan niet met licht en geluid. Vraagt u gerust naar de mogelijk heden. De prijzen zijn zonder verzendkosten.

Enkele gebruikte materialen

Mij overige werk, dat ik maak voor popenhiuzen 1:12.

Hier een klein kastje. Het is geheel gefineerd en is 10 cm breed en 7,5 cm hoog en 4,5 mm diep. Ik was voort-varend begonnen en alles ging goed. Het fineren was wat lastig. Maar toen kwam het moeilijkste deel en ik dacht waar ben ik aan begonnen. Het kastje is een chippendale met van die mooie pootjes. Helaas niets te koop wat ik zocht. Dus maar zelf gezaagd met de 3D techniek. HIerbij zaag men met een figuurzaag vanaf twee kanten. En met wat vijlen en schuren ben ik best te vreden. Ik moet nog bekijken wat ik op de deuren gaat zetten. Knopjes of sleutjes. Van het kastje heb ik nu één exeplaar.

 

Dit zijn houten schooltasjes. Te koop als bouw pakket en gelakt meerdere kleuren zoals noten, eiken, ebben, groen en blank vernist . De afmetingen zijn hoogte 35 x breed 15 x diep 9 mm van beukenhout. De tasjes zijn verschillend uitgezaagd, het bouwpakket moet u dit nog zelf uitzagen. De rest is al op maat. Mogelijk nog wel de deksel iets afschuren.

Zo ook een toon bank met virtine en een uitschuifbaar plankje € 10,25 en zonder € 8,50.

Draai werk

 

Het meeste maakt ik van hout. Maar metaal of kunststof kan ook verwerkt worden. Behalve vazen maak ik ook voorraad potjes en schaaltjes. HIer onder meer wat ik allemaal heb gemaakt.

 

Hier boven een combinatie van messing en beuken hout voor de etagère. Al de werkstukken zijn geschuurd en afgewerkt met was. Alle werkstukken worden gemaakt op een grootte draaibank dus geen klein minibankje. Ik wil nog wel wat gaan aanpassen zodat het werk makkelijker gaat. Op de pagina kerst staat nog meer draaiwerk. Het meest is gemaakt met grootte beitels. Sinds kort beschik ik ook over kleinere beiteltjes. Ook groter draaiwerk maak ik zoals een schaal met een diameter van 30 cm. Voor grote vazen heb ik nog niet de juiste beitels dus nog even sparen. De nieuw opspankop heb ik nu wel van NOVA, en dat werkt een stuk sneller.

 

 

Heeft u nog vragen over hout draaien mail gerust.

 

Hier onder nog wat nieuw en oud werk.

 

 

Hier boven gesegmenteerd draaiwerk. Eerst worden kleine stukjes hout aan een gelijmd en daarna gedraai.

Peper molens en zout strooiers per stel of los nu nog enkele stuks gemaakt. Tweede foto: Zijn van mooi hout gemaakt zo als ebben. Dus niet geverf.

Enkele vazen ziet u hier boven, ze staan niet allemaal online. Ze zijn gemaakt van verschilende hout soorten zoals beuken, kingwood en pink ivory, Amboyna, noten enz.

De vazen zijn geschuurd en voorzien van was. Dus kant en klaar!

Pennen en vulpotlood

Sinds kort ook ervaring op gedaan met het draaien van pennen. Het is een leuke hobby en het geef een mooi resultaat. De pen kan elke vorm krijgen als deze maar aansluit op de onderdelen van de pennen. De vulling kan eenvoudig vervangen worden. Diversen soorten hout waaronder ook een mix van divesen soorten. Aryl heb ik nog niet gemaakt.

FIMO Klei

Ook hier ben ik nog mee bezig, later wil ik meer online gaan zetten. Dit is nog maar een deel wat er te koop is. Schaal 1:12.

 

Het is een fijn materiaal wat je zelf kan afbakken in de oven thuis. Ook het op kleur brengen met pastel vind ik mooi.

 

Vaak zie ik producten die zo grof zijn een bord patat met 5 of 6 frietjes, dat klopt niet met de schaal dus ik wil het altijd beter proberen te doen. Zie hieronder.

Voor de kerst maak ik ook nog dingen zie daarvoor de ander pagina. En kijk ook eens op de andere pagina's. Heeft u vragen vraag gerust naar de mogelijkheden.

 

Menu naar overige pagina's